Porchetta fra Slakt
Vanskelighetsgrad: Middels • Tid: ca. 1½ time • Antall: 2
Ingredienser
350–400 g porchetta; urter/hvitløk; smør
Potetkrem: 600 g potet; 2,5 dl kremfløte; 50 g smør; salt, pepper
Glaserte rotgrønnsaker: gulrot, sellerirot, persillerot, selleri; ½ ss honning; 2 ss smør; timian; salt, pepper
Rødvinsaus: 3 dl oksekraft (reduser halvveis); 3 sjalott; 1 ss smør; 1½ dl rødvin; 2 ss rødvinseddik; salt, pepper
Fremgangsmåte
Romtemperer. Brun godt i smør med urter/hvitløk. Hvile 5 min. Stek 160°C ca. 1 time til 60°C kjerne. For sprø svor: kort 220°C + grill, følg med. Hvile 5–10 min. Skjær 1–2 cm skiver. Flaksalt.
Potetkrem / grønnsaker / saus som beskrevet.
Anretning
Grønnsaker i midten, porchetta i vifte, potetkrem oppe til høyre, saus rundt.
Vin: Foradori Teroldego (Sgarzon / Vigneti) 2016.