NYHET
Lørdagsbobler i Kranhuset!

Fetevaren i Kroepelien-gården selger oster, spekemat, olivenolje, balsamico, pasta, konserver og ferskvarer fra Norden og kontinentet.

Vi er stolte over å ha den beste ostedisken i Bergen! En ostedisk som viser ekte håndverk fra osteverden. Og, hver morgen får vi inn ferske bakervarer fra vårt eget håndverksbakeri; Colonialen Bakeri.

NYTT PITSTOP
Hverdagen er her, OG det med nydelig, nytt, naturlig pitstop i Fetevaren. Ta turen for frokost, lunsj eller tidlig middag. Sitt ned, ta med eller sving innom og si hei! Tipp topp stemning! Vi er superhappy med vårt nye pitstop.

NettBUTIKK
Mandag — lørdag
10 — 17
Adresse
Strandgaten 18

MENY

Vi serverer enkle retter hele dagen

Retter

CHEVRE & HONNING

245

Tomat, artiskokk, salat, ristet surdeig

Egg & røkelaks

245

Salat, kokt egg, røkelaks fra Svanøy, ristet rugskive

Lady & landstrykeren

175

Pappardelle, tomatsaus, parmesan

Ost og spekeplanke

395

Søtt, oliven, grissini

Osteplanke

295

Søtt, nøtter, rugkjeks

PARMA & PARMESAN

245

Tomat, artiskokk, salat, ristet surdeig

Pasta & oksehale

225

Pappardelle, ragu, oksehale

Vitello Tonnato

275

Kalv, salat, tunfiskmajo, kapers, parmesan

Frokost

Colonialen Sandwich

145

Variasjoner og valgfritt

Søtt

Lun Scones

57

Smør + søtt

julegaver

KJØP JULEGAVER

Julehygge

999

Salame abruzzo

Fra Riccardo Franchi

Oliven

Fra Losada

Pesto

Fra Anfosso

2 oster

Comté 12mnd. lagret fra Rivoire
Brillat Savarin fra Mons

FIKEN- & Honnngmarmelade

lykemat rugkjeks

Godsaker

1499

Prosciutto di parma

Fra Riccardo Franchi

Salame abruzzo

Fra Riccardo Franchi

Oliven

Fra Losada

salte valencia-mandler

2 klassiske juleoster

Comté 12mnd. lagret fra Rivoire
Stilton fra Neal's Yard

FIKEN- & Honnngmarmelade

Peter's yard kjeks

Colonialens rause

1999

Prosciutto di san parma

Fra Riccardo Franchi

Salame abruzzo

Fra Riccardo Franchi

colonialens utvalgte olivenolje

Fra Anfosso

Grønne oliven med sten

Fra Losada

Trøffelchips

Fra Tartuflanghe

2 norske oster

Kubbeost fra Rueslåtten
St. Pål fra Rueslåtten

Honning fra bergen

Colonialens julekaffe

Amber noir

Sjokoladeplate med smak av jul fra Summerbird

Julekos

599

Julegløgg

Fra Ringi

Pepperkake

Fra Olof Victor

Stilton

Fra Neal's Yard

Julemarmelade

Fra Litlestøl

Pastadigg

799

Spicy spekepølse

Fra Riccardo Franchi

colonialens utvalgte olivenolje

Fra Anfosso

Pasta

Fra Andalini

Pastasaus

Fra Don Antonio

Parmesan

Fra Gourmet Italy

Kaffe og julesnop

499

Colonialens julekaffe

Cantuccini

Små mandelkjeks

Amber noir

Sjokoladeplate med smak av jul fra Summerbird

Julemat

Julepålegg

Vi har inne Idsøe sin julesylte, Svanøy sin røkelaks, sild fra Chrisitansø Pikenes og sennep fra Liss Ellas.  

Pinnekjøtt fra Vikedal

Nydelig tradisjonelt tørket pinnekjøtt fra frittgående spelsau.  kr 695 pr kg

Svineribbe fra Nyyyt


BLINGSER

Ta med!
Colonialens legendariske blingser med vårt beste pålegg. En perfekt lunsj på farten.

Ventricina & taleggio

125

Ventricina er en litt sterkere chilli- og paprikasalami fra Riccardo Franchi i Italia og Taleggio er en Italiensk mild myk kumelksost. Med semitomat, artiskokk, salat, urtemajo og crema di balsamico.

PRAGER & PROVLONE

125

Prager er en lettrøkt og kokt skinke fra Idsøe og Provlone er en Italiensk mild kumelksost. semitomat, artiskokk, salat, urtemajo og crema di balsamico blir dette byens beste Sandwich!

PARMA & PARMESAN

125

Italias klassiker! Proscutto di Parma er en verdenskjent spekeskinke fra Italia og parmesan er en fast sauemelksost fra Italia. Med semitørkede tomater, artiskokk, salat, urtemajo og crema di balsamico.

Catering

Catering fra byens beste fetevare.

Cateringmeny

Slakt

Bli inspirert av våre oppskrifter

OPPSKRIFTER

osteR

Colonialen har de flotteste ostediskene i Bergen by. Med et rikt utvalg av geit, sau, ku og bøffelmelk fra lokale, norske, nordiske og europeiske produsenter.

bAKVERK

Gjennom godt håndverk og de beste råvarer tar vi oss tid til å oppnå det beste bakverket. Alle brød er bakt med surdeig og er alltid ferskt.

SURDEIGSBRØD

72

GROVT SURDEIGSBRØD

72

RUGBRØD

75

Fredagspakken

Ingredienser og oppskrifter for å lage en middag for deg og dine. Vi komponerer en 3-retters meny basert på sesongens beste tilgjengelige råvarer. Vinforslag blir tilsendt på mail når pakken er bestilt. Pakken kan hentes i fetevaren eller blir levert.

Meny

1

.

December

Kveite ceviche

Eple, hjertesalat og habaneromajo

Entrecôte

Tomat, aspargesbønner, potet og bearnaise

Panna Cotta

Multe
BESTILL pakkenSe oppskriften

Få det nyeste først

Bli med på listen for å motta nyheter og invitasjoner til arrangementer.

Tusen takk! Vi har nå sendt deg en bekreftelses e-post.
Hmm… Noe gikk galt. Kansje du allerede står på listen?