Osso buco
Vanskelighetsgrad: Enkel • Tid: 3 timer • Antall: 6
Ingredienser
6–9 skiver kalveskank (2–3 cm); 2 løk; 4–5 hvitløk; 3 gulrot; ½ selleri; 2 stangselleri; 2 bokser flådde tomater; 3 dl tørr hvitvin; ca. 7–8 dl kjøttkraft; olivenolje; 4–5 ss mel; salt, pepper.
Fremgangsmåte
Vend skank i mel, salt, pepper. Brun i olivenolje; sett til side. Fres finhakket løk/hvitløk, tilsett mer olje ved behov. Tilsett finhakket resten av grønnsakene, fres. Ha i hvitvin og tomater (knus). Legg skankene i lag (grønn. i bunn og topp). Dekk med kraft (og ev. litt vann). Sjømputre minst 2½ t til kjøttet slipper beinet. Rør forsiktig et par ganger.
Vin: Foradori Teroldego (Vigneti delle Dolomiti / Sgarzon) 2016.