Grillings av Tomahawk

Vanskelighetsgrad: Middels • Tid: ca. 60 min • Antall: 4

Ingredienser

  • Tomahawk: ca. 1,2 kg

  • Potetsalat: 600 g potet; 1 boks crème fraîche; gressløk; 2 sjalottløk; 1 selleristang; ¼ purreløk; salt, pepper

  • Hjertesalat: salat; olivenolje; salt, pepper

  • Tomatsalat: tomater fra Hanasand; sjalottløk; olivenolje; salt, pepper

  • Ramsløkdressing: 1 beger crème fraîche; 1 dl ramsløk; 1 ss hvitvinseddik; 1 ss sukker; salt, pepper

  • Surdeigsbrød

Fremgangsmåte – Kjøtt
Krydre godt. To soner på grill. Svi hardt 8–10 min totalt, hvil 5 min. Svi kort igjen, legg på indirekte med lokk ca. 5 min. Hvile 5–10 min under klede/folie (hold varmt).
Alternativ: Etter førstesvi, stek i ovn 180°C til 48°C kjerne, hvil til 55°C.
Skjær av beinet, skjær skiver på tvers.

Tilbehør
Potetsalat: Kok terninger møre i godt saltet vann, avkjøl lett. Vend med finkuttet purre, gressløk, sjalott, selleri og crème fraîche. Smak til med sitron, salt, pepper (og ev. hot sauce).
Grillet hjertesalat: Del i 4, grill ca. 5 min, alle sider, lokk på. Olivenolje og flaksalt.
Tomatsalat: Del i 4, vend med sjalottløk, olivenolje, salt, pepper.
Ramsløkdressing: Kjør alt glatt. Smak balanse.

Anretning
Legg skiver rundt beinet på fjøl. Topp med flaksalt, pepper, olivenolje. Alt tilbehør på bordet.

Forrige
Forrige

Osso buco

Neste
Neste

Boeuf Bourguignon