Boeuf Bourguignon

Tid: ca. 3 timer • Antall: 4

Ingredienser
800 g høyrygg i terninger; 150 g bacon i terninger; 2 ss mel; 2 ss tomatpuré; 2 fedd hvitløk; timiankvast; 2 laurbær; 4 dl rødvin; 2,5 dl okse-/kalvekraft; 2 gulrot; 300 g delikatesseløk; 300 g små sjampinjong/aroma; salt, pepper; olje/smør; persille.

Potetmos: 300 g potet, 1,5 dl fløte, 25 g smør, salt, pepper.

Fremgangsmåte
Sprøstek bacon; ta ut. Brun kjøtt i baconfett i omganger. Ha alt kjøtt tilbake, tilsett tomatpuré, hvitløk, timian og laurbær. Mel over, rør, spe med kraft og vin. Kok opp, simmer ca. 2 timer. Tilsett gulrot. Brun løk i smør og stek sopp, ha i gryta, småkok til løken er mør. Smak til, persille på toppen. Potetmos som over.

Vin: Arlaud Roncevie 2018; Huber-Verdereau Monthélie 2018; Trapet Ostrea 2017.

Forrige
Forrige

Grillings av Tomahawk

Neste
Neste

Bangers fra Slakt