Bangers fra Slakt
Vanskelighetsgrad: Enkel • Tid: 60 min • Antall: 4
Ingredienser
Pølse: 1–2 pr. pers; urter, hvitløk; smør til steking
Glaserte grønnsaker: 2 gulrot, ¼ sellerirot, 1 liten pastinakk, 1 selleristang, 2 store tomater, 2 små delikatesseløk, en god hånd urter, ¼ ss honning, 2 ss smør, salt, pepper
Potetmos: 600 g potet, 1⅓ dl kremfløte, 50 g usaltet smør, salt, pepper
Grønn peppersaus: 3 dl oksekraft (reduseres til halvparten), 2 ss finkuttet sjalottløk, 1–2 ts syltet grønn pepper grovhakket, 1 ts mild rød chili finhakket, 0,5 dl kremfløte, smør, 0,5 dl tørr hvitvin, salt, pepper
Fremgangsmåte
Pølser: Brun forsiktig i smør med urter/hvitløk på middels–lav varme til jevnt gyllen. Hvile 5 min. Skjær og topp med flaksalt.
Grønnsaker: Fres ca. 10 min, glasér med smør og honning, smak til, vend inn urter og litt olivenolje.
Potetmos: Kok møre i usaltet vann, damp av, bland med varm fløte/smør.
Saus: Sauter sjalott, grønn pepper og chili i smør (uten farge), tilsett hvitvin og reduser nesten tørr. Ha i redusert kraft, kok opp, tilsett fløte, smak til.
Anretning
Grønnsaker i midten, pølse over, potetmos til høyre, saus rundt.
Vin: Chianti Classico Riserva, Riecine (Toscana)