Langtidsstekt kje fra Sølvane Gard

Vanskelighetsgrad: Enkel • Tid: ca. 5 timer • Antall: 4

Ingredienser
2 bog/lår à ca. 1,5 kg; 2 pastinakk; 2 gulrot; 2 persillerot; 3 dl hvitvin; 4 hvitløk; ½ sitron i skiver; 2 laurbær; 1 timian; 2 rosmarin; 1 tørket chili; olivenolje; salt, pepper.

Fremgangsmåte
200°C. Kutt grønnsaker i 2×2 cm. Finhakk hvitløk, chili, laurbær, timian; ha i form med sitronskiver, 1 ts salt, ½ ts pepper og hvitvin. Gni kjeet med salt, pepper, hakket rosmarin; legg oppå. God olivenolje over. Stek 15 min, senk til 80°C og stek 4 timer. Skjær opp, server med grønnsaker og sjy. Potetmos eller polenta passer perfekt.

Forrige
Forrige

Ytrefilet av lam fra Haugen Gårdsmat

Neste
Neste

Dielam