Dielam
Tid: ca. 1½ t • Antall: 2
Ingredienser
Dielam fra Nyyt, lammelårskive
Urter, smør, hvitløk, salt, pepper, flaksalt
Pølse fra Slakt
1 pølse (kalv, gris, estragon, persille, sennepsfrø, worcestersaus)
Smør, hvitløk
Tilbehør
Brokkolini: 2 pr. pers, sitron, smør, salt, pepper
Sommerkål: ¼ hode, olivenolje, salt, pepper
Tomat: 1 pr. pers, olivenolje, salt, pepper
Bakt potet: 1 pr. pers, ramsløksmør, salt, pepper
Fremgangsmåte – Dielam
Panne: Krydre, brun i smør med hvitløk og urter 8–10 min. Hvile 10 min.
Grill: Høy varme ca. 5 min, hvile 5 min på indirekte. Gjenta en gang.
Skjær i skiver, topp med flaksalt.
Pølse
Panne: Middels varme i smør med urter/hvitløk 7–8 min. Hvile 5 min. Skjær, flaksalt.
Grill: Direkte høy varme 5 min + 5 min indirekte. Skjær, flaksalt.
Brokkolini
Panne: Rask stek i smør, behold sprøhet. Sitron, pepper, havsalt.
Grill: Kort, direkte varme for farge. Krydre.
Sommerkål
Panne: Blansjer 30 sek. Varm opp med smør, salt, pepper.
Grill: Store biter på indirekte varme ca. 20 min. Krydre underveis.
Tomat
Ovn: Hele tomater 10 min. Grill: I folie på indirekte varme ca. 20 min.
Bakt potet
Ovn: Prikk, pakk i folie, 220°C i 60–90 min. Grill: Indirekte ca. 60 min. Åpne, krydre, ramsløksmør på toppen.
Anretning
Kjøtt i midten, hel tomat og pølse til høyre, brokkolini diagonalt ned til høyre, kål rundt. Bakt potet ved siden av.