Kyllingbryst fra Homlagården
Vanskelighetsgrad: Middels • Antall: 4
Ingredienser
2 kyllingbryst (Homlagården), timian, ¼ kinesisk hvitløk
4–6 jordskokk, 1 hvitløksfedd, persille, 1 ss nøytral olje
ca. 100 g grønnkål, sitron, olivenolje, salt, pepper
Bakepapir
ca. 200 g sellerirot, 10 g smør, 0,25 dl fløte
800 g små franske poteter
½ sjalottløk, 1 kvist timian
2,5 dl demi/kyllingkraft, 1 ss sennep, 2 ss sennepsfrø, 1–1,5 dl rødvin, smør
Fremgangsmåte
Kylling
Krydre skinnsiden. Stek hardt i smør med urter til gyllen (ca. 5 min). Over i form skinn opp. Stek 160°C ca. 5 min til 60°C kjerne. Hvile 5–10 min, gjenta to ganger, før oppskjæring. Skjær 6–8 skiver, topp med flaksalt.
Bakt jordskokk
225°C. Del i to, vend med hvitløk, persille, olje. Krydre. Bak ca. 30 min.
Chips av grønnkål
Riv i biter. Vend med olje, pepper, flaksalt og litt sitron. Bak 180°C i 20–30 min.
Sellerikrem
Kok terninger møre (ca. 15 min). Sil og kjør glatt med litt smør og fløte. Smak til.
Saltbakte poteter
Kok 5 min, skyll kalde. Bak 220°C i 20 min på salt. Børst av saltet. Vend med finkuttet sjalott, olje, timian, pepper.
Sennepsaus
Reduser rødvin til 1 ss. Rør inn sennep, sennepsfrø og demi/kyllingkraft. Kok opp. Visp inn smør. Smak til med sitron, salt, pepper.
Anretning
Sellerikrem i midten, kylling som vifte, jordskokk rundt, sirkle saus, topp med grønnkålchips. Poteter i skål.