Kyllingfrikassé

Vanskelighetsgrad: Enkel • Tid: ca. 2 timer • Antall: 4–6

Ingredienser

  • 1 hel øko-kylling (Homlagarden)

  • ½ løk, ½ ss hel pepper, ½ ss salt, 2 laurbærblad

  • 4 gulrøtter, 1 liten sellerirot, 2 sjalottløk, 1 fedd hvitløk, ½ purreløk

  • 6 aromasopp (små) eller 2 store champignon

  • 1 dl fløte

  • 50 g smør + 50 g mel

  • Potet eller ris (tilbehør)

Fremgangsmåte
Legg kylling, løk, pepper, salt og laurbær i kjele, dekk med kaldt vann. Kok opp, deretter simmer ca. 1,5 t, skum av. Sil kraften. Rens kjøttet i pene biter.
Fres terninger av grønnsaker i smør, strø over mel, spe med ca. 1 liter av kyllingkraften. Kok til møre. Tilsett fløte og vend inn kyllingen. Server med potet eller ris.

Anbefalt vin: Arlaud Roncevie Bourgogne 2018

Forrige
Forrige

Kyllingbryst fra Homlagården

Neste
Neste

Vaktel