Kyllingfrikassé
Vanskelighetsgrad: Enkel • Tid: ca. 2 timer • Antall: 4–6
Ingredienser
1 hel øko-kylling (Homlagarden)
½ løk, ½ ss hel pepper, ½ ss salt, 2 laurbærblad
4 gulrøtter, 1 liten sellerirot, 2 sjalottløk, 1 fedd hvitløk, ½ purreløk
6 aromasopp (små) eller 2 store champignon
1 dl fløte
50 g smør + 50 g mel
Potet eller ris (tilbehør)
Fremgangsmåte
Legg kylling, løk, pepper, salt og laurbær i kjele, dekk med kaldt vann. Kok opp, deretter simmer ca. 1,5 t, skum av. Sil kraften. Rens kjøttet i pene biter.
Fres terninger av grønnsaker i smør, strø over mel, spe med ca. 1 liter av kyllingkraften. Kok til møre. Tilsett fløte og vend inn kyllingen. Server med potet eller ris.
Anbefalt vin: Arlaud Roncevie Bourgogne 2018