Indrefilet av svin fra Haugen Gårdsmat
Vanskelighetsgrad: Enkel • Tid: ca. 1 time • Antall: 2
Ingredienser
Indrefilet: ca. 350 g; liten hånd urter; 1–2 hvitløk; smør; salt, pepper, flaksalt.
Fløtepoteter: 4 store; 1,5 dl fløte; 1–2 hvitløk; ca. 50 g Jærenost; salt, pepper; hot sauce (valgfritt).
Spinat: ca. 500 g; sitron; 1 ss smør.
Tomat: 1 pr. pers; olivenolje; salt, pepper.
Estragonsaus: 2,5 dl demi/oksekraft; estragon; sitron; 2 ss smør; 1–1,5 dl rødvin; salt, pepper.
Fremgangsmåte – Indrefilet
Krydre. Brun i 2 ss smør med hvitløk og urter på høy varme til gyllen rundt. Hvile 10 min. (Stek på slutten parallelt med fløtepoteter.)
Fløtepoteter
Skrell og skiv (0,5 cm). Kok opp fløte med hvitløk, 2 ts salt, pepper, ev. hot sauce. Vend inn poteter. Tilsett ost (mykost i terninger + halvparten av fast ost revet). Når osten er smeltet (ca. 10 min), over i form(er). Resten av osten på toppen, 180°C ca. 30 min.
Spinat
Sauter i smør 3–4 min, smak til med sitron, salt, pepper.
Tomater
Del, olje, salt, pepper. 160°C ca. 20 min.
Estragonsaus
Reduser rødvin til 1 ss. Rør inn estragon og demi, reduser til ca. halvparten. Pisk inn smør på lav varme. Smak til.
Anretning
Spinat i midten, skiver av svin over, tomater oppe til venstre. Saus rundt. Fløtepoteter i form på bordet.