Geitost

Lille Aske

Jæren

Bo ysteri

Norge

Årets første oster fra Bo Jensen er klare! Lille aske er en fersk geitost dekket med vegetabilsk aske laget av upasteurisert geitemelk. Nydelig!

Lille Aske er selve grunnsteinen i sortimentet av geitoster som kommer fra Bos ysteri på Jæren. Høg-Jæren for å være noe mer presis. Den rå melken kommer i rør over gårdstunet fra de rundt 150 geitene til Astrid og Njål Sikveland på gården Aurenes.

Etter en liten «vinterpause» har geitene på Aurenes igjen begynte å levere råstoffet til Bo’s hvite gull. Årets premiere er rekordtidlig, og de første ostene er allerede ankommet denne uken. I starten kan det bli noe begrenset tilgang, men produksjonen vil ta seg gradvis opp utover våren.

De første norske geitostene er et sikkert tegn på at våren er i anmarsj. Kanskje ikke helt lett å forstå når gradestokken viser et tosifret antall minusgrader, men en sann glede for oss å fylle munnhulen med den deilige smaken av Bo’s foredlede utgave av geitemelk. Dette kan gjøre den mest stivfrosne skrotten myk i leddene og klar for vårlige krumspring!

anbefalt tilbehør

anbefaltE VINER

No items found.