Litteraturhuset finner du i Østre Skostredet.
Gjennom en uformell stil utmerker brasseriet og kaféen seg med sitt rustikke og personlige preg.

Kaféen er åpen hele dagen fra lunsj til middag. Brasseriet åpner på kvelden og byr på a la carte meny og en 5-retters meny. I tiden mellom dag og kveld, fra tre til fem, tilbyr vi en litt mindre meny. Lørdag formiddag tilbyr vi også en populær to-retters boblelunsj.

Kjøkkenet er kjent for sine klassiske retter inspirert av nordiske og kontinentale tradisjoner og et rikholdig vinkart. Viner fra klassiske vinregioner og et stort utvalg av naturvin.

Vi besørger servering av mat og drikke i Litteraturhuset sine møtelokaler og på deres arrangementer.

Åpningstider
Lunsj fra 11:00
Middag fra 17:00
Adresse
Østre Skostredet 5—7
BESTILL BORD

Meny

Klassikere

PULLED BEEF SANDWICH

185
Paprika, yoghurt, spisskål

HJORTETERRIN

185
Tyttebær, rugsprø, rødvin, posjert pære

BIFF TARTAR

225
Cornichons, kapers, egg, toast

SVINEKNOKEGRYTE

285
Spisskål, erter, rotgrønnsaker

SOPPBYGGOTTO

345
Lokal sopp, mangold

Eggs Benedict

kr 165 / 225
liten med 1 egg / vanlig med 2 egg

Vi serverer vår “benny” klassisk med ristet surdeigsbrød, posjerte egg og hollandaise. Og, som tre alternativer:

VEGETAR

165 / 225
Fennikel og tomat

MED SKINKE

165 / 225
Stavangerskinke fra Idsøe

MED LAKS

165 / 225
Fra Bergen Røkeri

Fra havet

SKAGEN

215
Toast, dill, speket kamskjellrogn

BLÅSKJELL

185/275
Fermentert habanero, toast

FISKESUPPE

195/265
Fennikel, dillsmør, brød

Barnevennlig

GRILLET OSTESMØRBRØD

165
Høvding og surdeig

PANNEKAKE

165
Rørte bær, rømme

PANNEKAKE

185
Bacon

Lyst på noe mer?

GATEAU MARCEL

165
Rømme-is

BRØD

45
Smør

OSTETALLERKEN

225
Søtt og sprøtt

15 — 17

Retter som serveres mellom lunsj og middag

Boblelunsj

Hver lørdag!
Meny - Oktober
495

Glass med BOBLER

Deilige bobler til lørdagslunsj!

HJORTETERRIN

Tyttebær, rugsprø, rødvin, posjert pære.

Gateau marcel

Rømme-is

onsdag — lørdag
fra 17.00

Forretter

Sopp og Potet

185

Fondant-potet, jordskokk, sopp consomme 

BLÅSKJELL FORRETT

185

Estragon, fermentert habanero

POTETSUPPE

195

Røkt kveite, purreløk, syltet selleri

Kamskjell

225

Svart hvitløk, parmesan

BRØD & SMØR

45

Gryter - for deling på bordet eller ei

BLÅSKJELL

275

Estragon, fermentert habanero, brød

Svineknoke gryte

285

Spisskål, erter, rotgrønnsaker

Hovedretter

SOPPBYGGOTTO

345

Lokal sopp, mangold

Torsk

395

 Linseragu, brokkolini, rødvinsaus

Lam fra Haugen Gård

395

Ratatouille, potet, salviesaus

HJORT fra OSEN GÅRD

425

Jordskokkpure, rosenkål, tyttebær, peppersaus

Sirdals Ørret

445

Sommerkål, reddik, beurre blanc

KVEITE

445

Spisskål, dill, pote, smørsaus

Dessert

Norske plommer

165

Hvit sjokolade, nyr, havre

GATEAU MARCEL

165

Rømme-is

OST

225

Et variert utvalg av 5 oster fra vår ostetralle servert med søtt og knekkebrød

5-retters meny

KomMer

Selskapsmenyer må bestilles to dager i forveien.
Vi foretrekker norske råvarer i sesong og dermed kan det forekomme noen mindre endringer på menyen.

2-retters Lunsj I

345

Urterisotto

Gulrot, nepe, svartkål

Eton Mess

Marengs, norske bær, vaniljekrem

2-retters Lunsj II

525

Sirdals Ørret

Sommerkål, reddik, beurre blanc

Eton Mess

Marengs, norske bær, vaniljekrem

3-retters Lunsj

545

Grillede Grønnsaker

Ferskost, honningvinaigrette

Urterisotto eller Blåskjell

Valg av risotto eller blåskjell som hovedrett

Eton Mess

Marengs, norske bær, vaniljekrem

3-retters Selskap I

745

Sopp og Potet

Fondant-potet, jordskokk, sopp consomme 

Lam fra Haugen Gård

Ratatouille, potet, salviesaus

Norske plommer

Hvit sjokolade, nyr, havre

3-retters Selskap  II

745

Sopp og Potet

Fondant-potet, jordskokk, sopp consomme 

Torsk

 Linseragu, brokkolini, rødvinsaus

Norske plommer

Hvit sjokolade, nyr, havre

5-retters Selskap

950

Kamskjell

Svart hvitløk, parmesan

Sopp og Potet

Fondant-potet, jordskokk, sopp consomme 

Lam fra Haugen Gård

Ratatouille, potet, salviesaus

OST

Et variert utvalg av 5 oster fra vår ostetralle servert med søtt og knekkebrød

Norske plommer

Hvit sjokolade, nyr, havre

kalender

selskap & møte

FOSSESTOVA

Et godt rom for lukket lag i størrelsesorden 20-40 personer. Her serveres alt fra enkel snack, pausemat og “minglemat” til 3-retters meny.

Litteraturhuset tilbyr lokaler for både små og store arrangementer.

Mer info her:
https://www.litthusbergen.no/utleie

Få det nyeste først

Bli med på listen for å motta nyheter og invitasjoner til arrangementer.

Tusen takk! Vi har nå sendt deg en bekreftelses e-post.
Hmm… Noe gikk galt. Kansje du allerede står på listen?