Brie de Meaux er ikke en nøytral myk hvitkitt-ost. Brie de Meaux er ansett av mange som den beste brie-osten, men det er store kvalitetsforskjeller på produsentene. Colonialens Fetevarer sin Brie de Meaux må ikke forveksles med den industrielt-fremstilte, da smaksforskjellene er betydelige. Skorpen ser ut som hvit fløyel, men med modning, vil toppen og sidene bli brunaktig.
Den har lett duft av mugg, klare referanser til sopp, fin sødme med en fyldig og konsentrert smak.
Brie de Meaux fikk AOC-godkjenning i 1980. Osten har en diameter på ca. 36 cm og en høyde på ca. 3,5 cm. Under produksjonen blir ostemassen nesten ikke brutt opp. Mysen renner naturlig av eller fordamper på grunn av den store overflaten. Osten kan kun tørrsaltes. Den modnes fra fire til åtte uker.
Passer utmerket til fikenmarmelade og et glass lett og fruktig vin så som Beaujolais eller eplegele og Champagne.