Vaktel

Ingredienser

Vaktel

Syltet grønnsaker eller tomater til tomatsalat

FREMGANGSMÅTE

Så er spørsmålet hvordan vi tilbereder den?

Vaktel er lett å få til, sier Andreas.

Først pannesteker du den hel i smør med litt hvitløk og gjerne noen friske urter. Deretter skal den i ovnen på ca. 160 grader i 5-8 minutter.
Utfordringen med vaktelen er det samme som med kalkunen, man skal steke lårene ferdig, men ikke oversteke brystet. Andreas anbefaler å forsiktig sjekke lårene før servering og gjerne la fuglen hvile i alle fall 15 minutter for å la kjøttsaften sirkulere godt i brystet.  

– Server gjerne litt syltede grønnsaker til, eller bare en enkel tomatsalat med litt av smøret fra stekingen over, er rådet fra Andreas.


Det blir fort kostbart å servere vaktel til kr. 135,- pr. stk. til “middag”, siden man da gjerne trenger to for å tilfredsstille den “vanlige” kjøttmengden på en norsk tallerken.
Vaktel passer derfor fint til forrett, eller som hovedrett i en del av et lengre måltid med flere retter. Og husk at hvis du er bare litt nysgjerrig på smaken, så går det fint an å dele dele vaktelen i to og prøve den ut.


Trikset er, som med alle fine råvarer, å lage en opplevelse ut av måltidet. Inviter matglade mennesker og nyt med andakt, god vin og ekte matglede.

Anbefalte viner

No items found.

Få det nyeste først

Bli med på listen for å motta nyheter og invitasjoner til arrangementer.

Tusen takk! Vi har nå sendt deg en bekreftelses e-post.
Hmm… Noe gikk galt. Kansje du allerede står på listen?