Tartar av okse

Enkel
1 time
2 personer

Ingredienser

150 g okse
1 ss kapers
6 stk cornichon
Delikatesseløk
Gressløk
2 egg
1 ts dijonsennep
Trøffelmajones
2 skiver surdeigsbrød
1 pose trøffelchips
Olivenolje
Salt & pepper

FREMGANGSMÅTE

Finhakk kjøttet og ha det i en bolle. Finhakk og tilsett i bollen med kjøttet; kapers,løk, gressløk og cornichons. Til sist vendes dette lett med olivenolje, sennep, salt og pepper -smak til med salt og pepper.

Surdeigsbrød smøres med smør på begge sider og stekes i en stekepanne.

Forslag til dandering av forrett:
Anrett en fin “knell” ​av tartaren og plasser den midt på tallerken, trykk med skjeen midt påslik at eggeplommen har en plass å ligge på. Her knuser du egget og skiller hviten fra eggeplommen. Legg eggeplommen midt oppå tartaren. Lag en sirkel av ​trøffel majones rundt. Trøffelchips danderes fint rundt tartaren. S​urdeigstoast kan serveres i ei skål vedsiden av​.

“Knell”
Slik legger man opp en ”knell”: Bruk to spiseskjeer. Ta godt med tartar med den ene skjeen,så tar du den andre skjeen og vender disse mot hverandre med hul siden 5-6 ganger slik at dulager en fin avlang kule (kan være smart å ha en kopp med varmt vann til hjelp – dersom tartaren ikke glir lett av skjeen kan det være smart å dyppe skjeene i vannet).

Få det nyeste først

Bli med på listen for å motta nyheter og invitasjoner til arrangementer.

Tusen takk! Vi har nå sendt deg en bekreftelses e-post.
Hmm… Noe gikk galt. Kansje du allerede står på listen?