Porchetta fra Slakt

Middels
ca 1 1/2 time
2

Ingredienser

350 - 400 gr porchetta

urter og hvitløk

smør til steking

600 g poteter

2,5 dl kremfløte

50 g usaltet smør

salt og pepper


rotgrønnsaker; gulrot, sellerirot, persillerot, selleri

½ ss honning, her brukes resten av glasset til osten

2 ss smør

timian

salt og pepper

3 dl oksekraft - reduseres til halvparten

3 stk finkuttet sjalottløk

1 ss smør

1 ½ dl rødvin

2 ss rødvinseddik

Salt og nykvernet sort pepper

FREMGANGSMÅTE

PORCHETTA  fra SLAKT

Porchetta er utbeinet ribbe som fylles med krydder, rulles sammen, bindes opp og stekes i ovn til svoren er sprø. SLAKT har fylt den med sennep,urter,krydder, salt og pepper.


Fremgangsmåte:

La kjøttstykket få romtemperatur før du begynner å steke det. Dette for at kjøttet får en saftigere og bedre resultat til slutt. Porchettaen skal brunes i stekepannen – middels til høy varme. Godt med smør, urter og hvitløk i pannen. Når smøret er smeltet og bruset over - legges kjøttstykket i stekepannen. Porchettaen skal ha en gyllen fin farge rundt det hele. Legg til sides og la kjøttet hvile i ca 5 min.

Legg porchettaen over i en ildfast form - settes i ovnen – skal stå i ca 1 time på 160 grader – kjøttet skal ha en kjernetemperatur på 60 grader. Om ønskelig om litt sprø svor, kan temperaturen økes til 220 grader og grill. Her må dere følge med. Samme måte som ved svineribbe og sprø svor.

Når det er ferdig i ovnen tar man kjøttet til sides og lar det hvile i 5-10  min før man skjærer det i fine og litt tykke skiver - ca 1-2 cm tykke (1-2 skiver pr pers) - flaksalt knuses over hver av skivene rett før servering.


POTETKREM

Skrell og kok potetene møre i usaltet vann, hell av vannet og la dem dampe godt av seg.

Kok opp fløte og smør. Mos poteter sammen med fløte og smør til det blir en jevn krem.

Smak så til med salt og pepper.GLASERTE ROTGRØNNSAKER

Rotgrønnsakene skrelles, vaskes og kuttes i små fine terninger. Ha litt smør i pannen og sauter grønnsakene lett - ca 10 min på middels varme - derettere vendes med smør og honning - godt med salt og pepper til sist.
RØDVINSAUS

Finhakk sjalottløk og fres det i smør på medium varme. Tilsett rødvin, rødvinseddik og la det koke inn til ca 4 ss gjenstår. Tilsett oksekraft og kok inn til ca halvparten. Smak til med salt og pepper.Forslag til dandering av hovedrett:

En god skje med grønnsaker midt på tallerken og fine skiver av porchetta over i en liten vifteform. Skje med potetkrem opp til høyre og saus peppersaus rundt på tallerken.Få det nyeste først

Bli med på listen for å motta nyheter og invitasjoner til arrangementer.

Tusen takk! Vi har nå sendt deg en bekreftelses e-post.
Hmm… Noe gikk galt. Kansje du allerede står på listen?