Bangers fra Slakt

Enkel
60 minutter
4 personer

Ingredienser

PØLSE
Hjemmelaget pølse, 1-2 pr person
Urter og hvitløk
Smør til steking

GLASERTE GRØNNSAKER
2 gulrot
1/4 sellerirot
1 liten pastinakk
1 stilk selleristang
2 store tomater
2 små delikatesseløk
1 god hånd urter
1/4 ss honning
2 ss smør
salt og pepper

POTET MASH
600 g poteter
13 dl kremfløte
50 g usaltet smør
salt og pepper

GRØNN PEPPERSAUS
3 dl oksekraft - reduseres til halvparten
2 ss finkuttet sjalottøløk
1-2 ts grønnpepper (syltet type) grov hakket
1 ts finhakket rød mild chili
0,5 dl kremfløte
Smør
½ dl tørr hvitvin
Salt og nykvernet sort pepper

FREMGANGSMÅTE

Pølsene skal brunes i stekepannen på middels til lav varme. Godt med smør, urter og hvitløk i pannen. Når smøret er smeltet og bruset over - skru ned temperaturen til middels til lav - deretter legges pølsene i stekepannen. Pølsene skal ha en gyllen fin farge rundt det hele. Legg til sides og la kjøttet hvile i ca 5 min.

Når det er ferdig tar man pølsene til sides og lar det hvile i 5 min før man skjærer det i fine deler - flaksalt knuses over hver av skivene rett før servering.


GLASERTE GRØNNSAKER

Vask, skrell og kutt i små terninger/biter-gjerne med forskjellig form;

1. Gulrot og pastinakk skrelles og kuttes i terninger, sellerirot skrelles og kuttes i terninger, selleristang skylles og kuttes i skiver, tomat deles i 4, løk skrelles og kuttes i skiver.

2. Ha litt smør i pannen og sauter grønnsakene lett - ca 10 min på middels varme - deretterer vendes med smør og honning - godt med salt og pepper til sist.

3. Finkutt urtene og strø over sammen med salt og pepper og olivenolje – bland godt rundt.

POTET MASH

1. Skrell og kok potetene møre i usaltet vann, hell av vannet og la dem dampe godt av seg.

2. Kok opp fløte og smør. Mos poteter sammen med fløte og smør til det blir en jevn krem.

3. Smak så til med salt og pepper.


GRØNN PEPPERSAUS

2 ss finkuttet sjalottløk, 1-2 ts grønn pepper grovt hakket og 1 ts finhakket rød mild chili freses sammen i ca 1 ts smør på medium varme, skal ikke bli brunt. Tilsett så ½ dl tørr hvitvin og kok inn til det er nesten helt tørt.

1. Reduser oksekraften (3 dl til ca halv mengde; 1,5 dl) før den tilsettes.

2. Kok opp. Tilsett så 0,5 dl fløte og kok godt sammen.

3. Smakes til med salt og pepper, ønskes det mer peppersmak så kan man tilsette mer hakket grønn pepper.  


Forslag til dandering av hovedrett:

En god skje med grønnsaker midt på tallerken og pølsebiter over. En god skje med potetkrem opp til høyre og saus peppersaus rundt på tallerken.

Få det nyeste først

Bli med på listen for å motta nyheter og invitasjoner til arrangementer.

Tusen takk! Vi har nå sendt deg en bekreftelses e-post.
Hmm… Noe gikk galt. Kansje du allerede står på listen?