Osso buco

Enkel
3 timer
6 personer

Ingredienser

6-9 fine skiver kalveskanker i 2-3 cm tykkelse

2 store løk

4-5 fedd hvitløk

3 gulrøtter

1/2 selleri

2 stilker stangselleri

2 bokser flådde tomater

3 dl tørr hvitvin

ca 7-8 dl kjøttkraft

olivenolje

4-5 ss mel

salt og pepper

FREMGANGSMÅTE

Snu kalveskankene i mel blandet med salt og rikelig med pepper. Brun dem etter tur og orden i gryten i en i god slump olivenolje. Lite tips: Jeg klipper skivene et par steder rundt kantene, så jeg unngår at de krøller seg opp i møtet med den varme oljen.

Sett kjøttet til side etter bruning.

Videre:

Løk og hvitløk hakkes ganske fint og freses i pannen i resten av oljen. Det kan være nødvendig å ha i litt mer olje. Mens dette skjer, skrelles og kuttes gulrøtter, selleri og stangselleri ganske fint.

Alle de hakkede grønnsakene har man i sammen med løken og freses. Så heller man på med hvitvin og flådde tomater. De flådde tomatene kan godt moses litt i gryten.

Så fordeles buco'ene i gryten. De kan godt ligge i lag, men pass på at det er grønnsaker i bunn og topp. Hell på kraft og evt vann til kjøttet er dekket.

Skru varmen ned og lokket på. Retten skal småkoke i minst 2 ½ time eller til kjøttet er så mørt at det detter fra benet. Det kan være nødvendig å røre et par ganger underveis, slik at ingenting setter seg fast i bunnen, men gjør det med vennlig hånd så buco'ene ikke går i stykker.

Få det nyeste først

Bli med på listen for å motta nyheter og invitasjoner til arrangementer.

Tusen takk! Vi har nå sendt deg en bekreftelses e-post.
Hmm… Noe gikk galt. Kansje du allerede står på listen?