2 stk kje – bog eller lår a ca 1,5 kg
2 pastinakker
2 gulrøtter
2 persillerøtter
3 dl hvitvin
4 fedd med hvitløk
½ sitron
2 stk laubærblad
1 kvast timian
2 kvaster rosmarin
1 tørket chilli
olivenolje
salt, pepper
Kjeet fra Sølvane Gard har en mild, delikat smak og egner seg godt for langtidssteking – bok og eller lår.
Sett ovnen på 200°C.
Skrell grønnsaker og kutt i terninger 2*2 cm, finhakk hvitløk, tørket chili, laurbærblad og timian, skiver av sitron. Legg alle ingrediensene i en ildfast form + ca 1 ts salt og ½ ts kvernet pepper – hell over hvitvin – vend alt litt rundt.
Gni kjeet inn med salt, pepper og hakket rosmarin og legg det over grønnsakene.
Hell over en god klunk med din beste olivenolje. La formen stå i ovnen i 15 minutter, før du skrur ned varmen til 80°C og fortsetter stekingen i 4 timer til.
Skjær opp kjøttet, og server med grønnsakene og sjyen. Potetmash eller polenta er tipp topp tilbehør! God middag!