Langtidsstekt kje fra Sølvane Gard

Enkel
ca 5 timer
4

Ingredienser

2 stk kje – bog eller lår a ca 1,5 kg

2 pastinakker

2 gulrøtter

2 persillerøtter

3 dl hvitvin

4 fedd med hvitløk

½ sitron

2 stk laubærblad

1 kvast timian

2 kvaster rosmarin

1 tørket chilli

olivenolje

salt, pepper

FREMGANGSMÅTE

Kjeet fra Sølvane Gard har en mild, delikat smak og egner seg godt for langtidssteking – bok og eller lår.

Sett ovnen på 200°C.

Skrell grønnsaker og kutt i terninger 2*2 cm, finhakk hvitløk, tørket chili, laurbærblad  og timian, skiver av sitron. Legg alle ingrediensene i en ildfast form + ca 1 ts salt og ½ ts kvernet pepper – hell over hvitvin – vend alt litt rundt.

Gni kjeet inn med salt, pepper og hakket rosmarin og legg det over grønnsakene.

Hell over en god klunk med din beste olivenolje. La formen stå i ovnen i 15 minutter, før du skrur ned varmen til 80°C og fortsetter stekingen i 4 timer til.

Skjær opp kjøttet, og server med grønnsakene og sjyen. Potetmash eller polenta er tipp topp tilbehør!  God middag!

Anbefalte viner

No items found.

Få det nyeste først

Bli med på listen for å motta nyheter og invitasjoner til arrangementer.

Tusen takk! Vi har nå sendt deg en bekreftelses e-post.
Hmm… Noe gikk galt. Kansje du allerede står på listen?