Dielam

1 1/2 t
2

Ingredienser

DIELAM

dielam fra Nyyt, lammelårskive

urter

smør

hvitløk

salt, pepper

flaksalt


PØLSE fra SLAKT

1 stk pølse fra Slakt

smør

hvitløk

BROKKOLINI

2 stk pr person

sitron

smør

salt og pepper

SOMMERKÅL

¼ del norsk sommerkål

olivenolje

salt og pepper


TOMAT

1 stk pr person

olivenolje

salt og pepper

BAKT POTET

1 god potet pr person

ramsløksmør

salt og pepper

FREMGANGSMÅTE

DIELAM

Steking av dielam:
Kvern pepper og ha salt på kjøttstykkene før steking. 2 ss med smør smeltes i stekepanne på høy temperatur. Ha i hvitløk og urter i stekepannen. Vend kjøttet rundt og gi dem en gyllen fin farge over det hele, dette tar ca 8-10 min. La kjøttet hvile i 10 minutter.

Grilling av dielam:
Salt og kvern pepper på kjøttstykkene før de skal på grillen. Grill rundt på høy varme i ca. 5 min og la dem hvile i ca. 5 min på indirekte varme. Gjenta dette en gang til rett før dere serverer. Sett gjerne lokket på grillen innimellom om dere ønsker å oppnå litt røyke-smak på kjøttet.

Oppskjæring av kjøttet:
Skjær kjøttet i fine stykker litt på skrått. Flaksalt knuses over hver av skivene rett før servering.

PØLSE fra SLAKT

Pølse laget av Slakt er laget av kalvekjøtt, gris, estragon, persille, sennepsfrø og worchester sauce.

Steking av pølse:

Pølsene skal brunes i stekepannen på middels pluss varme. Godt med smør, urter og hvitløk i pannen. Når smøret er smeltet og bruset over legges pølsene i stekepannen. Pølsene stekes i 7-8 min og skal ha en gyllen fin farge rundt det hele. Legg til sides og la pølsen hvile i ca 5 min før den skjæres det i fine deler - flaksalt knuses over hver av delene rett før servering.

Grilling av pølse:

Pølsen grilles på direkte høy varme i 5 min, legg over på indirekte side av grillen og la den hvile i 5 min før man skjærer det i fine deler - flaksalt knuses over hver av delene rett før servering.


BROKKOLINI

Brokkolini inne:

Skyll og legg på papirhåndkle. Sett stekepannen på fullt, legg i en klatt med smør, smelt før du legger i brokkolini. Her vender du den rundt og lar den bli stekt på alle sider - dette tar kun noen minutter. Den er best når den er litt sprø. Press litt sitronsaft, kvern pepper og dryss havsalt over til sist.

Grilling av Brokkolini:
Grilles til sist - på direkte varme - snu de kjapt rundt slik at de oppnår god grill farge og fremdeles beholder sin sprøhet. Knus litt flaksalt og kvern litt pepper over underveis.  


SOMMERKÅL

Sommerkål inne:

Kutt kålen i grove biter og blancher (kok) i salt vann i ca 30 sekunder. Sil av og varm opp med smør, salt og pepper når dere er klar til å servere.

Grilling av Sommerkål:

Kutt kålen i store hele biter som holder sammen og grill den på indirekte varme lenge - i tiden man griller kjøttet - ca 20 min. Kvern litt pepper og knus litt flaksalt over underveis i grillingen.


TOMAT

Tomat inne:

Legg de hele i ildfast form. Hell over litt olivenolje og knus godt med flaksalt og kvern litt

pepper over. Sett dem i ovnen med kjøttet i ca. 10 min.

Grilling av tomat:

Legg de hele i folie. Hell over litt olivenolje og knus godt med flaksalt og kvern litt pepper over. Sett dem på grillen på indirekte varme lenge - i tiden man griller kjøttet - ca 20 min.


BAKT POTET

Bakt potet inne:

Ta en gaffel og stikk mange små hull over hele poteten. Pakk potetene godt inn i aluminiumsfolie hver for seg og sett de på en stekerist eller på et stekebrett. Stekes midt i stekeovn på 220 °C i ca. 1- 1 1/2  time (muligens lenger, om poteten er veldig stor). Poteten er ferdig når den gir lett etter når du trykker på den, eller du kan stikke en spiss kniv gjennom den og sjekke.
Skjær et snitt i toppen av poteten med en kniv og klem på midten - poteten åpner seg og skal avkjøles litt.

Bakt potet på grillen:
Ta en gaffel og stikk mange små hull over hele poteten. Pakk potetene godt inn i aluminiumsfolie hver for seg. Legg potetene på grillrist på indirekte varme. Bak potetene til de er helt møre, dette tar cirka 60 minutter. Poteten er ferdig når den gir lett etter når du trykker på den, eller du kan stikke en spiss kniv gjennom den og sjekke.
Skjær et snitt i toppen av poteten med en kniv og klem på midten - poteten åpner seg og skal avkjøles litt.

Rett før servering:
Kvern litt pepper, knus flaksalt over og plasser en god teskje med ramsløk smør på toppen - smøret smelter og setter deilig smak på den bakte poteten.


Forslag til dandering av hovedrett:
Kjøttstykkene plasseres midt på tallerken, hel tomat og stykkene av pølse på høykant opp til høyre for kjøttet. Brokkolini på skrått ned til høyre for kjøttet og biter av kål danderes rundt. Bakt potet serveres på egen tallerken eller i skål på siden i folie.

Anbefalte viner

No items found.

Få det nyeste først

Bli med på listen for å motta nyheter og invitasjoner til arrangementer.

Tusen takk! Vi har nå sendt deg en bekreftelses e-post.
Hmm… Noe gikk galt. Kansje du allerede står på listen?