Fredagspakken

18.6.2021

KYLLINGTERRINE fra SLAKT

AURE fra HARDANGER “PAPILOTTE”

PANNA COTTA

Først av alt er det viktig å se over ingrediensene, lese oppskriftene og deretter planlegge menyen; bestemme hva som er smart å starte med etc for at servering av menyen skal fungere best mulig.

Forslag til kjøreplan denne uken:
Denne uken er det helt klart fornuftig å ferdigstille desserten først da den trenger å sette seg godt før servering. Deretter starte med hovedretten. Og til sist fikset forrett da den tar bare 10 minutter. Hygg dere på kjøkkenet og lykke til med fredagspakken.

KYLLINGTERRINE fra SLAKT

Urtesalat, honningvinaigrette, trøffel chips

Med i pakken

TERRINE

terrine fra SLAKT

innhold terrine: svinenakke og svineribbe fra glade griser, ramsløk, smør, salt og pepper, rundt parmaskinke

urtesalat


HONNINGVINAIGRETTE & SALAT

1 ss honning

salat


TRØFFEL CHIPS

1 pose trøffle chips

IKKE MED

olivenolje

salt, pepper

1 ss hvitvinseddik

TERRINE

Ferdig terrine fra SLAKT. Denne er i et stykke. Deles i like stykker - deles enklest med en varm kniv.


HONNINGVINAIGRETTE & SALAT

Visp sammen 1 ss honning, 1 ss hvitvinseddik og 3 ss olivenolje slik at dressingen får en tykk konsistens -smak til med salt og pepper. Salaten er alt vasket - del den opp i fine små biter og hell honningvinaigretten over salaten og vend det hele rundt før dandering på tallerken.


TRØFFEL CHIPS

Fiks ferdig.


Forslag til dandering:

Et fint stykke terrine midt på tallerken, noen dråper med olivenolje over, noen knuste flaksalt og kvernet pepper. Lag en fin ball av salaten og legg den opp til høyre for terrinen. Strø en liten neve med trøffel chips over - klar for servering. Chipsen som er til overs settes på bordet slik at gjestene kan forsyne seg med mer om de ønsker.

AURE fra HARDANGER “PAPILOTTE”

Fennikel, reddik, nepe, nypotet og dill

Med i pakken

AURE fra HARDANGER “PAPILOTTE”

1 stk filet av aure pr person

ca 1/4 del fennikel

ca ¼ del skivet rødløk

½ nepe

2 reddiker

estragon

sitron

SOMMERKÅL

sommerkål

smør


POTETER

nypoteter, 400 gr

dill

smør

CREME FRAICHE

Creme Fraiche

sitron

IKKE MED

salt og pepper

hot saus (valgfritt)

olivenolje

bakepapir/aluminiumsfolie

AURE fra HARDANGER “PAPILOTTE”

Skyll og tørk fiskefileten først. Godt med salt og pepper rundt det hele. Legg så fiskefileten med skinnsiden ned på et godt stykke bakepapir / aluminiumsfolie (husk at dette skal klare å pakkes godt rundt hele fisken).

Vask og skrell nepene og kutt de og reddik i fine båter. Kutt fennikel og rødløk i fine strimler. Finkutt urter. Kutt ca 4 tynne skiver med sitron til hver filet. Strø nepe, reddik, fennikel, rødløk, urter over fisken. Legg de fine skivene med sitron spredt over. Drypp noen dråper med olivenolje og hot saus over det hele og til sist knus godt med flaksalt og kvern pepper over.

Brett så bakepapiret/aluminiumsfolie over på alle kanter slik at væsken forblir i pakken.


I OVNEN:

Ca. 15 min på 200 grader i ovnen - fisken skal ikke være gjennomstekt, men bevare litt rosa farge i midten.


SOMMERKÅL
Kutt kålen i grove biter og blancher( kok) i salt vann i ca 30 sekunder. Sil av og varm opp igjen med smør, salt og pepper når dere er klar til å servere fisken.

POTETER

Kokes i ca 10 min – ta av vannet og vend de inn med en god spiseskje med smør og finkuttet dill.


CREME FRAICHE

Tilsett noen dråper med sitron, smak til med med salt og pepper. Serveres ved siden av.



Forslag til dandering:

Hele fisken i bakepapir på tallerken til hver gjest. Sommerkål, creme fraiche og potetene i skåler på bordet slik at gjestene kan forsyne seg selv av garnityret.

PANNA COTTA

Norske bringebær

Med i pakken

PANNA COTTA

3,3 dl fløte

1/2 ss honning

1/2 stk vaniljestang

2 pl gelatin

BRINGEBÆR

bringebær

IKKE MED

30 gr sukker

PANNA COTTA

Gelatinen legges i bløt i masse iskaldt vann. Fløten kokes opp. Sukkeret smeltes til karamell, og kokes ut med fløte og vanilje. Bland i honningen og gelatinen. Siles og fylles i former (panna cottaen setter seg raskere om den ikke støpes i veldig dype former, så vi anbefaler litt vide og nokså lave dessertskåler). Settes kaldt til servering.


BRINGEBÆR

Dander hele bringebær over panna cottaen rett før servering.