Fredagspakken

3.5.2024

BURRATINI

KALVESNITZEL

APRIKOS

Først av alt er det viktig å se over ingrediensene, lese oppskriftene og deretter planlegge menyen; bestemme hva som er smart å starte med, etc. for at servering av menyen skal fungere best mulig.  Oppskriften er til 2 personer.

Forslag til kjøreplan:

Denne uken er det fint å starte prosessen med 1) ovnsbakte poteter, 2) forberedelse av hovedrett. Deretter starte på forretten og ferdigstiller etterhvert som dere skal servere og spise måltidet.

Nyt kvelden!

BURRATINI

Tomat, grissini

Med i pakken

1 stk Burratini fra Sørlandske Osteverksted

Hanasand tomater

Basilikum

Grissini

IKKE MED

ca 1-2 ss Olje

flaksalt og kvernet pepper

Denne retten tar ikke mer enn 10 min for dere. Start med denne når dere har alt det andre under kontroll. Denne retten er nærmest klar til dandering og deretter servering.

BURRATA

Legg burratini i en vid skål, riv den gjerne opp i mindre biter, dander så tomatene som er delt i mindre skiver og riv basilikumsblader over – knus litt flaksalt og kvern litt pepper over – til sist dryppes dråper av god olivenoljen over.

Tips til servering:

Server alt på bordet og la gjestene forsyne seg selv.

KALVESNITZEL

Primører, sennepsdressing, saltbakte poteter

Med i pakken

KALVESCHNITZEL

Schnitzel klar til panering

Egg

Panko

Sitron

PRIMØRER

Spisskål

Vårløk

Reddik

Dill

Sennepsvinaigrette

SALTBAKTE POTETER

400 g små poteter

1 Sjalottløk

Kvist timian

Med i pakken og skal brukes her og andre steder i menyen:

Smør til steking

IKKE MED

Hvetemel

Olivenolje

Salt og pepper

KALVESCHNITZEL

Snitzel av kalv som vi har nøysomt banket flat

Fremgangsmåte:

Finn frem 3 tallerkener og sett dem ved siden av hverandre i denne rekkefølgen fra høyre til stekepannen. En tallerken til mel, en til pisket egg og en til panko. Krydre kalvekjøttet med salt og pepper.

Nå er dere klar. Vend snitzel først godt i mel, så i eggene og til slutt i panko. Kan legges klar på bakepapir til dere er klar til steking. Legg dem i stekepannen når smøret har sluttet å bruse og stek dem gylne i 2-3 min på hver side på medium pluss varme. Voila!

Om ønskelig kan de holdes varme i ovnen frem til servering, men vær da obs på at crispen vil forsvinne litt.

SPISSKÅL,  VÅRLØK og REDDIK

Kutt kålen i store biter, kok opp vann med 1 ts salt. Blancher (kok) spisskål i saltvann i ca 30 sekunder. Ha deretter over i kaldt vann slik at du stopper kokeprosessen og beholder sprøhet.

Kutt vårløk i tynne skiver på skrå, reddik i tynne skiver, dill finkuttes.

Ha alt i en bolle og tilsett sennepsvinaigrette. Blandes og er klar til servering

SALTBAKTE POTETER

Vask potetene– kokes i fem min – ta av vannet og skyll med kaldt vann. Legg så poteten i ildfast form og dekk den delvis med grov havsalt - bak i ovnen på 220 gr i 20 min. Ta ut poteten og børst av saltet. Ha dem over i en skål og vend inn finkuttet sjalottløk, olivenolje, kuttet timian og pepper.

Forslag til dandering av hovedrett:

Kalvesnitzelen legges til å dekke hele venstre side. Salat til å dekke hele høyre side. En god

Server potetene i skål på bordet slik at gjestene kan forsyne seg selv. Kutt sitron båter, serveres i skål, eller legges 1 båt på snitzel.

APRIKOS

Mascarponekrem

Med i pakken

Aprikos

Mascarponekrem

Biscotti

IKKE MED

Aprikosen er ferdig hermetisert, kremen er en deilig mascarponekrem og biscotti.Legges på tallerken i den rekkefølgen. Nytes.