1 stk Burratini fra Sørlandske Osteverksted
Hanasand tomater
Basilikum
Grissini
ca 1-2 ss Olje
flaksalt og kvernet pepper
Denne retten tar ikke mer enn 10 min for dere. Start med denne når dere har alt det andre under kontroll. Denne retten er nærmest klar til dandering og deretter servering.
BURRATA
Legg burratini i en vid skål, riv den gjerne opp i mindre biter, dander så tomatene som er delt i mindre skiver og riv basilikumsblader over – knus litt flaksalt og kvern litt pepper over – til sist dryppes dråper av god olivenoljen over.
Tips til servering:
Server alt på bordet og la gjestene forsyne seg selv.
KALVESCHNITZEL
Schnitzel klar til panering
Egg
Panko
Sitron
PRIMØRER
Spisskål
Vårløk
Reddik
Dill
Sennepsvinaigrette
SALTBAKTE POTETER
400 g små poteter
1 Sjalottløk
Kvist timian
Med i pakken og skal brukes her og andre steder i menyen:
Smør til steking
Hvetemel
Olivenolje
Salt og pepper
KALVESCHNITZEL
Snitzel av kalv som vi har nøysomt banket flat
Fremgangsmåte:
Finn frem 3 tallerkener og sett dem ved siden av hverandre i denne rekkefølgen fra høyre til stekepannen. En tallerken til mel, en til pisket egg og en til panko. Krydre kalvekjøttet med salt og pepper.
Nå er dere klar. Vend snitzel først godt i mel, så i eggene og til slutt i panko. Kan legges klar på bakepapir til dere er klar til steking. Legg dem i stekepannen når smøret har sluttet å bruse og stek dem gylne i 2-3 min på hver side på medium pluss varme. Voila!
Om ønskelig kan de holdes varme i ovnen frem til servering, men vær da obs på at crispen vil forsvinne litt.
SPISSKÅL, VÅRLØK og REDDIK
Kutt kålen i store biter, kok opp vann med 1 ts salt. Blancher (kok) spisskål i saltvann i ca 30 sekunder. Ha deretter over i kaldt vann slik at du stopper kokeprosessen og beholder sprøhet.
Kutt vårløk i tynne skiver på skrå, reddik i tynne skiver, dill finkuttes.
Ha alt i en bolle og tilsett sennepsvinaigrette. Blandes og er klar til servering
SALTBAKTE POTETER
Vask potetene– kokes i fem min – ta av vannet og skyll med kaldt vann. Legg så poteten i ildfast form og dekk den delvis med grov havsalt - bak i ovnen på 220 gr i 20 min. Ta ut poteten og børst av saltet. Ha dem over i en skål og vend inn finkuttet sjalottløk, olivenolje, kuttet timian og pepper.
Forslag til dandering av hovedrett:
Kalvesnitzelen legges til å dekke hele venstre side. Salat til å dekke hele høyre side. En god
Server potetene i skål på bordet slik at gjestene kan forsyne seg selv. Kutt sitron båter, serveres i skål, eller legges 1 båt på snitzel.
Aprikos
Mascarponekrem
Biscotti
Aprikosen er ferdig hermetisert, kremen er en deilig mascarponekrem og biscotti.Legges på tallerken i den rekkefølgen. Nytes.