Fredagspakken

3.9.2021

BURRATA

PIGGVAR

PLOMME

Først av alt er det viktig å se over ingrediensene, lese oppskriftene og deretter planlegge menyen; bestemme hva som er smart å starte med etc for at servering av menyen skal fungere best mulig.

Forslag til kjøreplan i kveld:

Fint å starte med 1) Saltbakte poteter. 2) Tomatvinaigrette og første del av prosessen med kålen.

3) Forretten tar ikke mer enn 10 min denne uken. Start med denne når dere har alt det andre under kontroll. Denne retten er nærmest klar til dandering og deretter servering.

4) Ferdigstill hovedretten og 5) dessert fikses til sist etter at man er forsynt med hovedrett da den ikke tar mange minuttene å ferdigstille.

BURRATA

Tomat, grisini

Med i pakken

BURRATA

1 stk burratini

Ca. 4 stk Hanasand tomater pr person

basilikum


GRISSINI

2 stk grissini pr pers

IKKE MED

ca 1-2 ss med olje

flaksalt og kvernet pepper

BURRATA

Legg burrataen i en vid skål, riv den gjerne opp i mindre biter, dander så tomatene som er delt i mindre skiver og riv basilikumsblader over – knus litt flaksalt og kvern litt pepper over – til sist dryppes dråper av god olivenoljen over.

 

GRISSINI

Fiks ferdig.


Tips til servering:

Server alt på bordet og la gjestene forsyne seg selv – dette når hovedretten ”hviler”.

PIGGVAR

Savoykål, saltbakte poteter, tomatvinaigrette

Med i pakken

PIGGVAR

1 stk piggvarfilet  pr 2 person

hvitløk


Med i pakken - brukes her og flere steder i menyen:

sitron, smør

SAVOYKÅL

Savoykål


Med i pakken - brukes her og flere steder i menyen:

smør

SALTBAKTE POTETER

400 gr små poteter

grov havsalt

1/2 sjalottløk

kvist timian


TOMATVINAIGRETTE

chorizo

1 beger med semi-tørket tomat

6 små tomat pr 2 pers

IKKE MED

olivenolje

1 ss hvtivinseddik

flaksalt, salt og pepper

PIGGVAR

Godt med smør i pannen - hvitløksfeddene i pannen - legg fisken i pannen med skinnsiden ned, dette når smøret er brunet og bruset over - skru ned varmen litt - skal kun stekes på den ene siden i ca 3-4 min. Skvis litt sitron over under stekingen.

Hygge med smør over fisken etter steking; hold stekepannen på skrått og dra fiskestykket litt opp og hygg med smør over fisken gjentatte ganger for å sette deilig smørtoner til fisken. La fisken hvile i pannen noen minutter før servering.


SAVOYKÅL

Kutt kålen i grove biter og blancher (kok) i salt vann i ca 30 sekunder. Sil av og varm opp med smør, salt og pepper når dere er klar til å servere fisken.

SALTBAKTE POTETER

Vask potetene godt – kokes i fem min – ta av vannet og skyll med kaldt vann. Legg så poteten i ildfast form og dekk de delvis med grov havsalt - bak i ovnen på 220 gr i 20 min. Ta ut poteten og børst av saltet. Ha dem over i en skål og vend inn finkuttet sjalottløk, olivenolje, kuttet timian og pepper.


TOMATVINAIGRETTE

Kutt chorizo i mindre terninger og stek de lett i pannen. Hell over 1 ss hvitvinseddik, 2 ss olje, semitomater og tomater. Smak til med salt og pepper. Holdes lun til servering.


Forslag til dandering av hovedrett:

Legg piggvaren på høyre side av tallerkenen slik at den skrår nedover og inn mot midten. Legg poteter til venstre. Og dandere kål oppe til venstre. Saus over fisken i midten og rundt hele tallerkenen.

PLOMME

Mynte, yorhurt

Med i pakken

PLOMME

plommer fra Hardanger

honning

YOGHURT

yoghurt naturell

honning

mynte

CANTUCCINI med mandler

italienske cantuccini med mandler

IKKE MED

sukker

PLOMME

Plommene skal bakes i ovn. Sett ovnen på 180 grader. Kutt plommene i to og fjern steinen, legg de i en ildfast skål med skallet opp. Lag en sukkerlake med 50 gr sukker og ½ dl vann (skal brukes til plommene og yoghurt). Øs litt sukkerlake over plommene, ta litt av honningen over og sett det i ovnen for 10 minutt. Ta ut og la den stå og hvile seg. Serveres lun.

YOGHURT

Yoghurt blandes med honning og 1-2 ss sukkerlake. Smak dere fram slik at dere får sødmen. Mynten kuttes og brukes til pynt.

CANTUCCINI med mandler

Cantuccini kan med fordel knuses lett.Forslag til dandering av dessert:

Legg en stripe med yoghurt på tallerken, dryss over knust cantuccini og dander plommer over.

Til sist drysses mynte over - voilà! Klar til å nytes.Anbefalte viner

No items found.