STEKING AV TOMAHAWK

Tomahawk er entrecôte der benet er beholdt på. Benet er pusset fritt for kjøtt - kult og røft produkt som egner seg godt på sharingmenyen eller som et skikkelig biffmåltid - et visuelt vakkert produkt på tallerken.

Steking av kjøttet:

Gni kjøttstykket godt inn med salt og kvernet pepper. Kjøttstykket med tomahawk skal brunes i en varm stekepanne med godt smør, urter og hvitløk. Vend kjøttstykket rundt slik at den får en fin og gylden farge over det hele. Dette tar 3-5 min. Legg kjøttstykket over i en ildfast form. Den er da klar for å settes i ovnen, men la den hvile minst 10 min først. Intervaller i ovnen: 150 grader på stekeovnen – 3 intervaller med – 10 min i ovn – ut av ovn og hvile i 10 min – gjenta tre ganger – siste gang den kommer fra ovnen skal den hvile i 5 min før du skjærer den opp. Pass på kjernetemperatur her – maks 55 grader kjernetemperatur.

Oppskjæring av kjøttet:

Skjær kjøttet i fine stykker litt på skrå – du skal da ha flere gode kjøttskiver pr person. Flaksalt knuses over hver av skivene rett før servering.