Dypdykk: RIESLING!

Matbaren

Thursday

21

September

950

KR

UTSOLGT
BILLETTER

Dypdykk i Matbaren!

Vi dykker videre ned i forskjellige druevarianter og vinområder. Smakingene vil ha begrenset med plasser, slik at du kan få en smaking som er litt mer tett på, med mer rom til spørsmål og oppfølging. Smakingene er spesielt tilpasset deg som allerede har smakt deg litt gjennom vinens verden, og er klar for å dykke litt lenger ned i feltet. Vi smaker ti viner til den nette sum av 950 kroner.

Denne kvelden skal vi utforske Riesling!

Om en popularitetskonkurranse for hvite druer ble avholdt, er det en stor sannsynlighet for at Riesling ville tatt kronen. Opprinnelig fra Rhindalen i Tyskland, viser denne sent modnende druen noen magiske fruktige og mineralske viner.

Riesling ble ikke alltid ansett som en magisk flott hvitvinsdrue. Den har opplevd et tid med dystert rykte siden 1980-årene hvor den ble assossiert med enkel, kjedelig kvalitet og søtlige vin. Heldigvis er dette ikke tilfelle lenger, og en ny entusiasme har spredt seg over hele verden blant vinelskere, vinkelnere og vinkjennere.

Noen av de fineste Rieslinger kommer fra Mosel og Rhindalen i Tyskland. Den er også utbredt og kjent for sin kvalitet i Alsace, Østerrike og Australia, USA og New Zealand.

Riesling er en svært allsidig drue - fra lime og grønne epler til flintrøyk og blomset til tropiske frukt, fra det slanke til det fyldige, fra det knusk tørre til det veldig søte. Druen tar også tydelig preg av voksested, og alt fra jord til klima, til vingårdens spesifikasjoner er med og former druen til en av et mylder av særegne stiler.

Denne kvelden blir det dypdykk i Riesling. Riesling i sin bredde og mangfold - fra hele verden og i forskjellig alder.


Kom og bli med!

Få det nyeste først

Bli med på listen for å motta nyheter og invitasjoner til arrangementer.

Tusen takk! Vi har nå sendt deg en bekreftelses e-post.
Hmm… Noe gikk galt. Kansje du allerede står på listen?