Dypdykk: Loire i Matbaren 23 februar

Matbaren

Thursday

23

February

900

KR

UTSOLGT
BILLETTER

“Dypdykk:Loire” Den mangfoldige vinregionen

Fra Muscadet-regionen rundt byen Nantes i vest til Sancerre og Pouilly Fumé i øst. Loire dalen kan skryte av å ha det største mangfoldet av vinproduksjon  i Frankrike. Derfor er det absolutt på tide vi tar et dykk langs Frankrikes lengste elv.

Loire er det nest mestproduserende området av musserende vin i Frankrike. Cremant på Chenin Blanc henger høyt, både tørre og søte. Verdt å nevne er også Petillant Naturel laget på samme drue, eller andre druer som Grolleau og Pinot d´Aunis.

Noe som ligger Colonialen nær hjertet er naturvin og Loire har de siste tre tiårene stått i spissen for naturvin-bevegelsen i Frankrike. Minimalister og bønder kaller de seg selv, som naturlig nok lager vin av druene de dyrker.

I øvre Loire finner vi områdene Sancerre og Pouilly Fumé. Her dyrkes Sauvignon Blanc på edelt kalk, såkalt kimmeridge kalk. Er du en som foretrekker rødt produseres det også rød sancerre på Pinot Noir.

I midten finner du alt. Bobler, hvit, rødt og søtt. Klassiske viner og naturviner. Her finner du områdene Touraine, Saumur og Anjou. Druene som regjerer er Chenin Blanc, Cabernet Franc, Gamay og Grolleau.

Helt i vest eller nedre Loire ligger byen Nantes. Hovedpersonen her er Melon de Bourgogne. Av den lages vinen Muscadet. Som byen Nantes har denne vinen gått fra søvnig og kanskje litt glemt til spennende og gjenfødt. Dette er takket være bedre vinmark arbeid, bedre vinmaking og bedre forståelse av områdets terroir.

Ikke gå glipp av denne utgaven av “Dypdykk” i Matbaren. Vi velger ut 6 viner som representerer mangfoldet og kvaliteten Loire har å tilby.

Få det nyeste først

Bli med på listen for å motta nyheter og invitasjoner til arrangementer.

Tusen takk! Vi har nå sendt deg en bekreftelses e-post.
Hmm… Noe gikk galt. Kansje du allerede står på listen?