Dypdykk: Jura

Matbaren

Thursday

29

April

900

KR

UTSOLGT
BILLETTER

Etter å ha brukt mange lørdager på å smake oss gjennom ulike druer, er tiden kommet for å gjøre noen dypdykk i vinregioner! I løpet av våren skal vi videre til Jura, Barolo og Barbaresco! Vi har begrensede plasser, slik at du kan få en smaking som er litt mer tett på, med mer rom til spørsmål og oppfølging. Smakingene er spesielt tilpasset deg som allerede har smakt deg litt gjennom vinens verden, og er klar for å dykke litt lenger ned i regioner. Vi smaker ti viner til den nette sum av 900 kroner.

Denne kvelden skal vi til tradisjonsrike Jura. Jura er en region i østlige Frankrike, mellom Burgund og Sveits. Det er en av de minste vinregioner i Frankrike. Jorda, ikke overraskende, er kalkstein, men med overlegg av leire av varierende nyanser. Klimaet er kontinentalt, lange kalde vintre og varme somre, men med mer regn enn i Burgund. Produsenter i Jura trenger rikelig med tålmodighet og nerver av stål, ettersom innhøstingen lett kan utvides til november.

For mange er vinene fra denne regionen ukjente; andre forbinder det kun med den sherry-like vin jaune. Bli med på dypdykk i et lite men utrolig spennende kvalitetsområde. Her dyrkes druer som Chardonnay, Savagnin, Pinot Noir, Poulsard og Trousseau og vi vil bli kjent med dem alle.


Kom og bli med!

Få det nyeste først

Bli med på listen for å motta nyheter og invitasjoner til arrangementer.

Tusen takk! Vi har nå sendt deg en bekreftelses e-post.
Hmm… Noe gikk galt. Kansje du allerede står på listen?