Brasseriet finner du i Østre Skostredet på Litteraturhuset. Gjennom en uformell stil utmerker brasseriet og kaféen seg med sitt rustikke og personlige preg. Kaféen er åpen til lunsj og brasseriet byr på middag fra a la carte meny eller en 5-retter. Menyene består av klassiske retter inspirert av nordiske og kontinentale tradisjoner. Restauranten har også et rikholdig vinkart. På kartet finner du viner fra klassiske vinregioner, men også et stort utvalg av naturvin.

Brasseriet


Åpningstider:

MANDAG - FREDAG:
Lunsj 11:00 - 15:00
Middag 17:00 - 21:30

LØRDAG:
Lunsj: 11:00-16:00
Middag 17:00 - 21:30

SØNDAG: STENGT

Adresse
Østre Skostredet 5—7
BESTILL BORD

book online

SNACK meny KAFÈ

Fra kl 1700 -

Fra

SARDINER RØYKT I OLJE

125
HERMETISK FRA FANGST

REGNBUEØRRET RØYKT MED EINEBÆR- SITRON -OG TIMIAM

135
HERMETISK FRA FANGST

IBERICO & ANSJOS

265
60 gram

SØRLANDS BURRATINA

145
150 gram, olivenolje, salt, pepper

Meny

onsdag — lørdag
fra 17.00

Snacks

Iberico bellota & ansjos

265

60g

ØSTER ROCKEFELLER

98

Gratinert, parmesan, persillesmør

lokale østers

169/299

Rødvinsvinaigrette
3 stk kr 169 / 6 stk kr 299

Iberico bellota skinke

215

60g

Forrett

dillgravet kveite

165

Pepperrotmayo, rugcrumble

brissel

185

Selleri, ansjos, beurre noisette

taskekrabbe  

225

Tostada, pepper, lime, korriander

Hovedrett

vegetarrisotto

295

Spinat, kantareller, selleri

entrecôte

345

Karamellisert løk, bearnaisesaus

lysing

335

Spinatrisotto, kantareller, selleri

fjellørret

345

Bombine ardechoise, veloutesaus, løpstikkeolje

lam

410

Bønner, tomater, chimichurrisaus

Dessert

kubbeost

165

Plomme, fikenbrød

vannbakkels

125

Pistasjkrem, sjokolade

fruktterte

135

Hjemmelaget iskrem

Mandag — lørdag
17.00 — 15.00

Suppe

GRESSKARSUPPE

195
Yoghurt, brød

Smørbrød

EGGS BENEDICT

195
Florentin, skinke eller laks

BIFF TARTAR

195
Cornichon, kapers, egg, sennepsaioli

Klassikere

BLÅSKJELL

195
Estragon, fløte, hvitvin, toast

CÆSARSALAT

225
Parmachips, parmesan, tomater

PULLED PORK

195
Fermentert coleslaw, spycy løpstikkemayo, toast

CHARCUTERIE

215
Brød, oliven, nøtter

BRANDAD

215
Bacon, vårløk, toast

Dessert

-

Lørdager fra 11.00

2 retter & ett glass
450

To RETTERS MENY

Kjøkkenet bestemmer!

-

GLASS BOBLER

-

Selskapsmenyer må bestilles to dager i forveien.
Vi foretrekker norske råvarer i sesong - det kan bli noen variasjoner på menyen

5-retter Klassiker

895

dillgravet kveite

Pepperrotmayo, rugcrumble

taskekrabbe  

Tostada, pepper, lime, korriander

lam

Bønner, tomater, chimichurrisaus

kubbeost

Plomme, fikenbrød

vannbakkels

Pistasjkrem, sjokolade

Meny I

645

dillgravet kveite

Pepperrotmayo, rugcrumble

lysing

Spinatrisotto, kantareller, selleri

fruktterte

Hjemmelaget iskrem

Meny II

645

dillgravet kveite

Pepperrotmayo, rugcrumble

entrecôte

Karamellisert løk, bernaisesaus

fruktterte

Hjemmelaget iskrem

kalender

Ingen arrangement for øyeblikket.
selskap & møte

FOSSESTOVA

Et godt rom for lukket lag i størrelsesorden 20-40 personer. Her serveres alt fra enkel snack, pausemat og “minglemat” til 3-retters meny.

Få det nyeste først

Bli med på listen for å motta nyheter og invitasjoner til arrangementer.

Tusen takk! Vi har nå sendt deg en bekreftelses e-post.
Hmm… Noe gikk galt. Kansje du allerede står på listen?