Litteraturhuset finner du i Østre Skostredet. Gjennom en uformell stil utmerker brasseriet og kaféen seg med sitt rustikke og personlige preg. Kaféen er åpen hele dagen fra lunsj til middag. Brasseriet åpner på kvelden og byr på a la carte meny og en 5-retters. Klassiske retter inspirert av nordiske og kontinentale tradisjoner og et rikholdig vinkart. Viner fra klassiske vinregioner og et stort utvalg av naturvin.

Litteraturhuset


Åpningstider:

man - fre
Lunsj 11:00 - 15:00
Middag 17:00 - 21:30

lørdag
Lunsj: 11:00-16:00
Middag 17:00 - 21:30
Adresse
Østre Skostredet 5—7
BESTILL BORD

book online

17. Mai meny - LUNSJ

Vi feirer 17. mai med vår egen 3-retter til 495 per person. Restauranten tilbyr også egen a la carte meny til lunsj.

Fra
11:00

BLINIS MED KALIX LØYROM

SKAGENRØRE

VANILJEIS

Meny

onsdag — lørdag
fra 17.00

Snacks

Rekechips

75

Kimchi

Grillet hjertesalat

75

Røykt purreløkmayo. syltet jordskokk, chips

ØSTER ROCKEFELLER

98

Gratinert, parmesan, persillesmør

lokale østers

169/299

Rødvinsvinaigrette
3 stk kr 169 / 6 stk kr 299

Iberico bellota skinke

215

60g

Fennikelsalami

75

Comté

75

Brød & smør

35

Forrett

Asparges

195

Posjert egg, syltede sennepsfrø, hollandaise saus

KYLLINGRILETTES

185

Fermentert stikkelsbær, rugtoast

Kamskjell

225

Svart aioli, dashi, wakame tare

Rødbettartar

185

Granateple, persillemajones

Hovedrett

Dagens hvite fisk

355

Tapenade, tomatkfraft, fondantpotet

Rotgrønnasker

310

Mysesaus, chimichurri, ricotta, valnøtter

Torsk

355

Grønnkål, myse saus, potetmos

Andebryst

385

Mungbønner, tomat, syrlig squash, rødvinssaus

Entrecôte

395

Brokkolini, tomat, bearnaisesaus

Dessert

snickerskake

165

Yoghurtsorbet

OST

165

Søtt & sprøtt

Hasselnøttfinancier

165

Sitronkrem, marengs

Mandag — lørdag
17.00 — 15.00

Snacks

Grillet hjertesalat

75
Røkt purremajones, syltet jordkokk, chips

RISTEDE GRØNNSAKER

95
Ferskost, pinjekjerner

Sprø aubergine

75
Bonitomajones, syltet løk

Fennikelsalami

75

Comté

75

Smørbrød

SURDEIGSTOAST

195
Aubergine, fetaost fra Grindal, mynteErter, aubergine, fetaost fra Grindal, mynte

EGGS BENEDICT

245
Florentine, skinke eller laks

BIFF TARTAR

245
Cornichons, kapers, egg, toast

Klassikere

BANGERS FRA SLAKT

255
Pølse, crudité, potetmash, ketchup

Terrine av purre

145
Eggekrem, veloutésaus, ostechips

BLÅSKJELL

Tomat, skalldyrkraft, fermentert habanero

Fiskesuppe med fennikel

Dillsmør og surdeigsbrød

Dessert

Dagens dessert

Spør servitøren

Lørdager fra 11.00

2 retter & ett glass
450

Kylllingpaté & brandad

Selskapsmenyer må bestilles to dager i forveien.
Vi foretrekker norske råvarer i sesong - det kan bli noen variasjoner på menyen

5-retter Klassiker

895

Rødbettartar

Granateple, persillemajones

KYLLINGRILETTES

Fermentert stikkelsbær, rugtoast

Andebryst

Mungbønner, tomat, syrlig squash, rødvinssaus

OST

Søtt & sprøtt

Hasselnøttfinancier

Sitronkrem, marengs

Meny I

675

Rødbettartar

Granateple, persillemajones

Dagens hvite fisk

Tapenade, tomatkfraft, fondantpotet

Konfektkake

Sorbet

Meny II

675

Rødbettartar

Granateple, persillemajones

Entrecôte

Brokkolini, tomat, bearnaisesaus

Konfektkake

Sorbet

kalender

Ingen arrangement for øyeblikket.
selskap & møte

FOSSESTOVA

Et godt rom for lukket lag i størrelsesorden 20-40 personer. Her serveres alt fra enkel snack, pausemat og “minglemat” til 3-retters meny.

Få det nyeste først

Bli med på listen for å motta nyheter og invitasjoner til arrangementer.

Tusen takk! Vi har nå sendt deg en bekreftelses e-post.
Hmm… Noe gikk galt. Kansje du allerede står på listen?