Stikk tidlig av fra jobb, kom og heng, spis noe digg mat og bli kjent med Stefanie OG hennes viner fra Burgenland i Østerrike.
Stefanie er sammen med søsteren en av fremtidens store vinmakere, og har allerede gjort seg bemerket på den internasjonale vinscenen. Om du er nysgjerrig på hva fremtiden bringer fra Østerrike, er dette en sjelden mulighet til å knytte et tettere bekjentskap. Under Vinfestens lunsj i Brasseriet med Stefanie Renner så vil smaksløkene vekkes. Vi serverer en 3-retters dele-lunsj med utvalgte viner fra Rennersistas. Dette blir en nedpå og uformell setting hvor rettene serveres på bordet og deles. Stefanie er vert under lunsjen og vil fortelle om vinene, Østerrike med mer. Vi skal smake oss gjennom 5 viner til de 3 deilige lunsjrettene.
Rennersistas
Familien Renner har produsert vin i den lille landsbyen Gols siden 1988 og søstrene Stefanie og Susanne stiftet Rennenrsistas i 2015. I 2020 valgte Susanne å fokusere mer på familien, og deres bror Georg kom inn som en fullverdig erstatter. Søsknene har totalt 13 hektar med vinmark som er sertifisert biodynamisk. I kjelleren jobber søsknene ved hjelp av gravitasjon, og alle vinene gjærer naturlig med en blanding av hele drueklaser, hele bær og pressede druer. Samtlige av hvitvinene gjennomgår skallkontakt i begynnelsen av alkoholgjæringen.
Søsknene har jobbet hos kjente produsenter som Testalonga og Johan Meyer i Swartland, Tom Shobbrook i Barossa og hos Tom Lubbe med Domaine Matassa i sør-Frankrike. Deres vinserie ”Waiting for Tom” er en hyllest til produsenter som har påvirket dem stort i måten å jobbe på både i vinmark -& kjeller.