Kyllingbryst fra Homlagården

Middels
4 personer

Ingredienser

2 stk kyllingbryst fra Homlagården
Urter: timian
1/4 kinesisk hvitløk
4-6 jordskokker
1 hvitløksfedd
1 kvast persille
1 spiseskjeer nøytral olje
ca 100 g grønnkål
Sitron
Olivenolje
Salt og pepper
Bakepapir
Ca. 200 gr sellerirot
Ca. 10 g smør
0,25 dl fløte
800 gr små franske poteter
1/2 sjalottløk
1 kvist timian
2,5 dl demi eller kyllingkraft
1 ss sennep
2 ss sennepsfrø
Sitron
1-1,5 dl rødvin
Smør
Salt, pepper

FREMGANGSMÅTE

KYLLING FRA HOLTE GÅRD

1. Kyllingbrystet saltes og pepres på skinnsiden.

2. Sett stekepannen på komfyren og full gas og godt med smør i pannen.

3 .Når smøret er smeltet og bruset over, legges kyllingbrystene og urter i stekepannen. Kyllingbrystet skal ha en gyllen fin farge. Dette tar maks 5 min.

4. Over i en ildfast form eller lignende etterpå. (stekes på skinnsiden først – skinnsiden opp når det ligger i ildfast form)

5. Inn i ovnen i ca 5 min på 160 grader. Her kommer kjernetemperaturmåleren på bane. Kyllingbrystet skal ikke ha mer enn en kjernetemperatur på 60 grader. Så ha kjernetemperaturmåler i brystet når du setter det i ovnen. Her er det viktig å påse at måleren er festet i midten (på det tykkeste) av kyllingbrystet.

6. Ta kyllingbrystet ut av ovnen og la det hvile i 5-10 min – gjenta to ganger - før du skjærer i det (husk hvile før det skjæres).

7. Skjær fine skiver. 6-8 skiver av hvert bryst. Flaksalt knuses over hver av skivene rett før servering.

BAKT JORDSKOKK

1. Forvarm stekeovnen til 225 grader. Finn fram en ildfast form.

2. Vask jordskokkene og del de i to. Finhakk hvitløk og persille.

3. Rør sammen olje, jordskokker, hvitløk og persille i den ildfaste formen. Dryss salt og pepper over.

4. Bak i 30 minutter, eventuelt litt lenger (kommer an på størrelsen på jordskokkene).

5. Server rykende varme.

CHIPS av GRØNNKÅL

1. Vask grønnkålen og del den opp i biter - ca 5-10 cm store biter.

2. Spres utover et stekebrett med bakepapir. Drypp litt olivenolje over, kvern pepper og knus litt flaksalt og til sist skvis ca ¼ sitron over grønnkålen.

3. 20-30 min i ovnen på ca 180 grader.

SELLERIKREM

1. Skrell selleriroten og kutt i terninger.

2. Dekk med vann og kok i ca. 15 minutter til de er helt møre.

3. Sil av vannet og ha sellerirot terningene i en blender med litt meierismør og litt fløte. Kjør i blender til en glatt puré.

4. Smak til med en liten klype salt.

SALTBAKTE POTETER

1. Vask potetene– kokes i fem min – ta av vannet og skyll med kaldt vann.

2. Legg poteten i ildfast form og bak i ovnen på 220 gr i 20 min.

3.Ta ut poteten og børst av saltet.

4. Ha dem over i en skål og vend inn finkuttet sjalottløk, olivenolje, kuttet timian og pepper.

SENNEPSAUS

1. Ha rødvin i en kjele og la den reduseres til ca 1 ss.

2. Rør inn sennep, sennepsfrø og demi

3. Kok opp

4. Visp  inn smøret klattvis.

5. Smak sausen godt til med sitron, salt og pepper.

Forslag til dandering av hovedrett:
1. En skje med sellerikrem midt på tallerken.
2. Dander kyllingfileten som en vifte over kremen - spre jordskokk rundt - sirkle litt saus rundt på tallerken
3. Strø litt chips av grønnkål over det hele.
4. Poteter i skål på bordet som gjestene kan forsyne seg av.



Anbefalte viner

No items found.

Få det nyeste først

Bli med på listen for å motta nyheter og invitasjoner til arrangementer.

Tusen takk! Vi har nå sendt deg en bekreftelses e-post.
Hmm… Noe gikk galt. Kansje du allerede står på listen?