BURRATA
1 stk burratini
Ca. 4 stk Hanasand tomater pr person
basilikum
GRISSINI
2 stk grissini pr pers
ca 1-2 ss med olje
flaksalt og kvernet pepper
BURRATA
Legg burrataen i en vid skål, riv den gjerne opp i mindre biter, dander så tomatene som er delt i mindre skiver og riv basilikumsblader over – knus litt flaksalt og kvern litt pepper over – til sist dryppes dråper av god olivenoljen over.
GRISSINI
Fiks ferdig.
Tips til servering:
Server alt på bordet og la gjestene forsyne seg selv – dette når hovedretten ”hviler”.
PIGGVAR
1 stk piggvarfilet pr 2 person
hvitløk
Med i pakken - brukes her og flere steder i menyen:
sitron, smør
SAVOYKÅL
Savoykål
Med i pakken - brukes her og flere steder i menyen:
smør
SALTBAKTE POTETER
400 gr små poteter
grov havsalt
1/2 sjalottløk
kvist timian
TOMATVINAIGRETTE
chorizo
1 beger med semi-tørket tomat
6 små tomat pr 2 pers
olivenolje
1 ss hvtivinseddik
flaksalt, salt og pepper
PIGGVAR
Godt med smør i pannen - hvitløksfeddene i pannen - legg fisken i pannen med skinnsiden ned, dette når smøret er brunet og bruset over - skru ned varmen litt - skal kun stekes på den ene siden i ca 3-4 min. Skvis litt sitron over under stekingen.
Hygge med smør over fisken etter steking; hold stekepannen på skrått og dra fiskestykket litt opp og hygg med smør over fisken gjentatte ganger for å sette deilig smørtoner til fisken. La fisken hvile i pannen noen minutter før servering.
SAVOYKÅL
Kutt kålen i grove biter og blancher (kok) i salt vann i ca 30 sekunder. Sil av og varm opp med smør, salt og pepper når dere er klar til å servere fisken.
SALTBAKTE POTETER
Vask potetene godt – kokes i fem min – ta av vannet og skyll med kaldt vann. Legg så poteten i ildfast form og dekk de delvis med grov havsalt - bak i ovnen på 220 gr i 20 min. Ta ut poteten og børst av saltet. Ha dem over i en skål og vend inn finkuttet sjalottløk, olivenolje, kuttet timian og pepper.
TOMATVINAIGRETTE
Kutt chorizo i mindre terninger og stek de lett i pannen. Hell over 1 ss hvitvinseddik, 2 ss olje, semitomater og tomater. Smak til med salt og pepper. Holdes lun til servering.
Forslag til dandering av hovedrett:
Legg piggvaren på høyre side av tallerkenen slik at den skrår nedover og inn mot midten. Legg poteter til venstre. Og dandere kål oppe til venstre. Saus over fisken i midten og rundt hele tallerkenen.
PLOMME
plommer fra Hardanger
honning
YOGHURT
yoghurt naturell
honning
mynte
CANTUCCINI med mandler
italienske cantuccini med mandler
sukker
PLOMME
Plommene skal bakes i ovn. Sett ovnen på 180 grader. Kutt plommene i to og fjern steinen, legg de i en ildfast skål med skallet opp. Lag en sukkerlake med 50 gr sukker og ½ dl vann (skal brukes til plommene og yoghurt). Øs litt sukkerlake over plommene, ta litt av honningen over og sett det i ovnen for 10 minutt. Ta ut og la den stå og hvile seg. Serveres lun.
YOGHURT
Yoghurt blandes med honning og 1-2 ss sukkerlake. Smak dere fram slik at dere får sødmen. Mynten kuttes og brukes til pynt.
CANTUCCINI med mandler
Cantuccini kan med fordel knuses lett.
Forslag til dandering av dessert:
Legg en stripe med yoghurt på tallerken, dryss over knust cantuccini og dander plommer over.
Til sist drysses mynte over - voilà! Klar til å nytes.